"Rekken en bijblijven"

Ledenraadslid Zuid, Ger Meesters, liep naar Rome

Hij werkt al 25 jaar niet meer en toch is Ger Meesters (83) uit Heerlen druk met van alles, waaronder de VO-ING-ledenraad als vertegenwoordiger van rayon Zuid. Wat drijft Ger?

Ger Meesters is 83 jaar en heeft drie kinderen. Zijn vrouw heeft er ook drie. "We hebben het dus druk met zes kinderen, in leeftijd variërend van 38 tot 60 jaar. Daarnaast hebben we zes kleinkinderen." Wat deed je bij ING? "Ik kon 25 jaar geleden met een goede regeling vertrekken. Daarvoor was ik verantwoordelijk voor kantoor Kerkrade en de laatste vijftien jaar werkte ik als accountmanager op kantoor Heerlen. In Kerkrade hebben we ons nadrukkelijk gepresenteerd als topproducent van hypotheken. Stienstra makelaardij opereerde regionaal maar ook landelijk en al hun hypotheekaanvragen kwamen bij ons binnen. De relatie met Stienstra begon op een gala-avond in Kerkrade waar ik een glas bier van hem over mijn gehuurde smoking heen kreeg. Er ontstond daarna een goed gesprek en op maandag was ik al bij hem om over projecttarieven te praten, projecten die daarna massaal van de grond kwamen. Met Stienstra werden de contacten minder toen Rabo en SNS met een nog lager projecttarief op de markt kwamen. In de Heerlense tijd was ik ook lid van de landelijke Ondernemingsraad ING, Dat vergde aardig wat tijd. Vaak was ik drie dagen in de week in Amsterdam. Na mijn pensioen op mijn 58e werd ik lid van de Seniorenraad ING (VSI) en later VO-ING." Wat sprak je aan in je werk? "Dat was zeker het commerciële aspect. De omgang met de klanten en het zoeken naar mogelijkheden om nieuwe klanten binnen te krijgen. Om die reden werd ik in 1977 aangenomen. Ik ben blij dat ik mij via de VO-ING nog ING'er voel. Ook hier zoek ik naar mogelijkheden om commercieel bezig te zijn." Hoe? "Er bestaat op dit moment een werkgroep “ledenwerving” waarvan ik deel uitmaak. Een bittere noodzaak, want er vallen meer leden af dan er bij komen. We zoeken naar mogelijkheden om deze ontwikkeling een halt toe te roepen, maar dat is niet makkelijk met de huidige privacyregels. Het vereist een goede voorbereiding om de werving voornamelijk op bestaande leden te richten. Wij mogen niet langer e-mailadressen krijgen om prospects te vragen of wij hen mogen benaderen." Wat is je échte drive? "Vijftien jaar geleden onderging ik een hartoperatie. Er was een lekkende hartklep geconstateerd. Enkele maanden daarvoor had ik nog met vrienden en echtgenote een meerdaagse wandeling gemaakt richting Annapurna in de Himalaya, in Nepal. Hierna heb ik een welfare project opgezet om senioren te ondersteunen. Dit deed ik met hulp van een honderdtal vrienden en sympathisanten. Nu wordt binnen ongeveer drie maanden een nieuwe hartklep bij mij geplaatst. Toch geniet ik van het leven. Ik kan nog vrijwel alles, maar wel minder snel. Verder heb ik een moestuin van 150 m2, fiets ik veel op mijn e-bike en wandel ik vooral ook veel. Oh ja, zes maanden geleden ben ik impulsief met tekenles begonnen en dat lukt me verrassend goed."

"Zes maanden geleden ben ik impulsief met tekenles begonnen en dat lukt me verrassend goed."

Noem eens iets wat weinigen van je weten... "Op mijn 75ste ben ik grotendeels alleen en deels met mijn vrouw van Heerlen naar Rome gewandeld. Een onvergetelijke ervaring! We hebben al onze reisverslagen online gezet op https://rome.reislogger.nl/. Toevallig kwamen we ook nog op eerste paasdag aan op het St. Pietersplein. Ook hebben we de laatste 500 km naar Santiago de Compostella gewandeld. Maar nu laat de conditie iets na en is het maximum ongeveer tien km. Na een nieuwe hartklep hoop ik weer wat meer te kunnen. Je motto? "Rekken en er bijblijven" (Ewald Wagenaar)