‘Als je zegt: ik win wél wat, dan gaat het makkelijker’

Oud-Postbanker en oud-ING'er Wilma Timmerman wint regelmatig prijzen bij puzzelprijsvragen

Twee keer deed oud-collega Wilma Timmerman (59) mee aan de digitale pubquiz van VO-ING en beide keren viel zij in de prijzen. “Ik won de eerste keer de tweede prijs en de tweede keer de eerste prijs”, zegt Wilma. “Ik ben dus kennelijk wel goed in quizzen spelen.”

Wilma: “Dat vind ik ontzettend leuk om te doen. Ik puzzel ook veel, maar dat zijn Zweedse puzzels. Dat heeft minder te maken met het winnen van die quizzen. Ik vind het ook heel leuk om quizprogramma’s op tv te kijken. Dan doe ik altijd mee op de bank.” High tea Het begon lang geleden toen Wilma een hele luxe en dure televisie won. Dat stimuleerde haar om vaker mee te doen. Het leukste vindt zij het winnen van events want dan kom je volgens Wilma op plekken waar je normaal gesproken nooit komt of waarvoor je niet snel een kaartje koopt. Zo won zij een high tea in het Amstel Hotel en een keer is zij naar de Edison Pop prijsuitreiking geweest. "Er zijn heel veel prijzen waar je helemaal niets voor hoeft te doen”, is Wilma's ervaring. "Ik dacht altijd, ik win nooit wat. En als je dat verwacht dan win je ook inderdaad nooit. Maar als je zegt, ik win wél wat, dan gaat het op de een of andere manier makkelijker. Ik win heel veel dingen, ja.” En zij roept leden van VO-ING op om meer deel te nemen aan digitale activiteiten van de vereniging.

image

Oud-collega Wilma Timmerman: “Ik won de eerste keer de tweede prijs en de tweede keer de eerste prijs”

Apothekersassistente Ruim 35 jaar werkte Wilma bij ING en haar voorgangers. "Het is eigenlijk een beetje toeval dat ik bij de giro terechtgekomen ben”, legt Wilma haar keuze uit om bij (toen) Postgiro Rijkspostspaarbank te solliciteren. Het was niet een bewuste keuze dat zij bij een bank wilde gaan werken. "Ik heb een baan gehad vóór ik bij de giro kwam, als apothekersassistente. Ik heb drie jaar in een apotheek gestaan.” Maar Wilma voorzag dat zij met haar vwo-opleiding geen doorgroeimogelijkheden in de gezondheidszorg zou krijgen. "Dus het was uit ambitie, ik wilde dat niet mijn hele leven doen. Het is midden jaren tachtig als zij in de krant een personeelsadvertentie leest voor arbeidsanalist bij de 'thuisbankier'. Zij begon bij de afdeling Organisatie van girokantoor Den Haag en vertrok enkele jaren later naar het hoofdkantoor Amsterdam voor een functie als ip-analist bij Informatie- en Productieorganisatie van de inmiddels geprivatiseerde Postbank. Wilma heeft veel verschillende functies vervuld binnen Retail, Wholesale en Global. Spaans In 2017 werd Wilma boventallig verklaard maar met de aantekening 'uitgesteld bemiddeld'. Hiermee voorzag het sociaal plan in de mogelijkheid dat Wilma op andere functies binnen ING Bank ervaring kon opdoen om haar cv te versterken met als doel haar positie op de externe arbeidsmarkt te verbeteren. Die mogelijkheid heeft Wilma benut. In september 2020 ging zij definitief bij ING weg, haar laatste functie was privacy-officer. Sindsdien kan zij zich ook helemaal wijden aan nog een andere interesse van haar: Spaans, een taal die zij al vier jaar studeert. (Hans Nijenmanting)