“Nooit te oud om te leren”

Volle agenda van ledenraadslid Annelies Hart

Annelies Hart - “62 jaar oud, getrouwd en bewust geen kinderen” - is ledenraadslid voor rayon Midden. Een paar vragen aan haar.

De bijna 20 jaar die Annelies Hart voor een klein IT bedrijf werkte voordat ze voor een groot concern als ING ging werken, noemt ze “zeer leerzaam”. Annelies: “Ik heb ruim vijftien jaar in de IT voor ING en NN gewerkt en ik ben begonnen op een afdeling waar gewerkt werd met het IBM Mainframe met onder andere DB2 net voor de eeuwwisseling. Daarna voornamelijk met Oracle op Unix-omgevingen bij de afdeling SDI. Mijn laatste functie was bij de afdeling in een VMware-omgeving waar met Tibco werd gewerkt. Ik heb dit altijd met veel passie gedaan en vond het leukste om andere mensen te kunnen helpen bij hun vragen en changes in de it-omgeving. Vooral als zij daardoor weer verder konden en tevreden waren en mij waardering gaven. Deed je toen al dingen naast je werk? Annelies: “De laatste jaren voordat ik bij ING vertrok door reorganisatie, zat ik in de deelnemersraad van PFI en in een deelraad van de OR. Dat was een hectische en ook leerzame tijd. Na mijn vertrek bij ING heb ik bijna bij alle banken in Nederland nog korte IT-opdrachten als externe medewerker uitgevoerd. Na mijn vertrek bij ING heb ik de opleiding Financieel Planner gedaan, waarvan de kennis mij erg goed van pas komt in mijn vrijwilligerswerk.

Wat doe je nu naast je werk voor onze ledenraad? “Op dit moment ben ik binnen de partij 50PLUS politiek actief als onder andere commissielid van een waterschap en als provinciaal bestuurslid. Ook doe ik vrijwilligerswerk bij Welzijn, een organisatie in de gemeente waar ik woon. Hier help ik mensen met digitale administratievragen. Ik doe dat met dezelfde passie als in mijn vroegere betaalde baan bij ING. Bij CNV-belastingservice help ik mensen met hun belastingaangifte. Daarnaast ben ik mantelzorger voor mijn beide ouders.” Wat betekent het lid zijn van onze ledenraad voor je? “Het lidmaatschap van de ledenraad betekent veel voor mij, omdat ik mag meepraten en input kan geven aan onder andere de pensioenproblematiek van het pensioenakkoord dat onlangs in de politiek is overeengekomen. Voornamelijk hoe de transitie van ons pensioenfonds daarin gaat worden. Tenslotte is dat mijn toekomstig inkomen en het zou mooi zijn als het pensioen blijft zoals dat is opgebouwd. Ik wil hierover graag meepraten. Daarnaast is het ook leuk om oude collega’s te kunnen ontmoeten binnen de VO-ING en VO-NN. Grappig was dat ik bij de bijeenkomst van de nieuwjaarsreceptie in 2019 gevraagd werd door Olga om mee te doen aan Nederland in Beweging. Dat was een leuke sportieve ervaring met een echte auditie vooraf! Ik was een jaar te zien op de tv, ook tijdens de coronatijd.”

Annelies Hart: “Mijn plannen zijn om nu over land nog veel te gaan zien in Europa met een camper als vervoermiddel.”

Sporten is je hobby… “Ja, ik heb vele hobby’s die ik graag nu doe na mijn werkzame leven van 40 jaar. Ik heb altijd veel gesport, zoals wedstrijdzwemmen, volleybal, handbal, turnen. Recent ben ik met veel enthousiasme gaan roeien en paddelen. Tennis deed ik al langere tijd, gelukkig kon dat in coronatijd allemaal lekker doorgaan in de buitenlucht. Bewegen is altijd belangrijk voor mij geweest. In de natuur op, in of rond het water. Ik heb ook een moestuin die ik van mijn vader heb overgenomen. Het is ook heerlijk om daar te zijn en te werken in de natuur. Samen met mijn man hebben we veel zeiltochten met onze zelf afgebouwde boot gemaakt, via zee naar het zuiden, de rivier de Gironde nabij Bordeaux tot Oslo en Stockholm in het noorden en rond Engeland via Ierland en Schotland. Altijd wel spannend met de planning en de afhankelijkheid van het tij, weer en de wind. Ik deed de navigatie. Al die afstanden bij elkaar opgeteld, zijn we de wereld al rond gevaren. Mijn plannen zijn om nu over land nog veel te gaan zien in Europa met een camper als vervoermiddel. Helaas heeft op dit moment het coronavirus roet in het eten gegooid.” Wat is je motto? “Mijn echte drive in werk en privé is om altijd weer nieuwe uitdagingen aan te gaan en nieuwe dingen te leren. Mijn levensmotto is ‘je bent nooit te oud om te leren’. Daarnaast heb ik het altijd fijn gevonden - en ik ondervind dit nog steeds - om waardering te ontvangen voor mijn geboden hulp.”