Voor iedereen uitdagingen

Beste (oud) ING’ers,

Waarschijnlijk bent u, als oud ING’er, al langere tijd niet meer op een ING-kantoor geweest. Een enkeling misschien nog begin 2020? Dit geldt ook voor de meeste huidige ING-medewerkers die vanwege de coronamaatregelen niet op kantoor werken. Het is bijna onwerkelijk dat we alweer bijna een jaar thuiswerken, behalve natuurlijk de medewerkers die juist op onze kantoren in het land aanwezig moeten zijn om onze klanten van advies te voorzien. In deze column vertel ik u graag meer over wat ING als werkgever nu voor zijn medewerkers doet. Het is veelbelovend dat het vaccineren is gestart, maar vooralsnog blijven vrijwel alle ING’ers de komende tijd thuiswerken. Voor zover dat kan, want een deel van de lokale bankkantoren zijn nog steeds open voor klanten. Het blijft een periode waarin veel veerkracht en flexibiliteit wordt gevraagd. Iedereen heeft te maken met zijn eigen uitdagingen zoals eenzaamheid, mantelzorg of thuisonderwijs.

Ook ik heb momenten dat ik spelling- of biologie-opgaven moet uitleggen, terwijl ik nog in een online Teams-meeting zit. En mijn drie kinderen weten als geen ander dat multitasken niet een van mijn grootste talenten is. Voor u zal deze periode waarschijnlijk ook anders zijn dan normaal. Misschien geeft u mantelzorg, bent u eenzaam of helpt u uw (klein)kinderen met het thuisonderwijs. We hebben allemaal te maken met de gevolgen van de corona pandemie en dit levert voor iedereen uitdagingen op.

In de komende periode moeten we als ING realistisch zijn en tegelijkertijd ook ambitieus en positief blijven. Daarom geven we onder andere onze managers concrete tips en informatie over hoe zij hun teams kunnen begeleiden. Belangrijke uitgangspunten hiervoor zijn: maatwerk, begrip voor elkaar en flexibiliteit. De hoogste prioriteit is en blijft natuurlijk het fysieke en het mentale welzijn van alle collega’s. Daarom biedt ING hiervoor een zeer veelzijdig pakket. Zo krijgen bijvoorbeeld alle collega’s een budget van € 1.600 euro voor het aanschaffen van een goede thuiswerkplek, waar een zit/sta bureau standaard onderdeel van uit maakt. We hebben een digitaal Wellbeing-programma: dit programma draait om het verbeteren van de fysieke en mentale gesteldheid van het team en de medewerker zelf, waarbij aandacht wordt besteed aan bewegen, ontspannen, energie, eten en slapen.

Daarnaast zijn onze verlofmogelijkheden verruimd om iedereen die dit nodig heeft de gelegenheid te geven hier gebruik van te maken op de manier die het beste past. En straks komt er vanzelf weer een tijd dat we elkaar weer ‘in het echt’ kunnen ontmoeten. Wie weet tijdens een reünie in een van onze markante ING gebouwen? Ik kijk er naar uit. Zorg goed voor uzelf en voor elkaar. Maarten van Beek, HR Directeur ING België, Nederland & Luxemburg