‘Ik houd van mensen’

Ledenraadslid voor Noord Henk Hoekstra wil samen leuke dingen doen

Henk Hoekstra, ledenraadslid voor Noord: “Het is onze hobby om erop uit te trekken met onze camper.”

Voor rayon Noord trad Henk Hoekstra (61) uit het Friese Jubbega vorig jaar toe tot de ledenraad. De oud-RVS’er en ex-Postbanker kent het klappen van de zweep van overleggen, raden en werkgroepen.

In 1992 begon Henk als RVS-verzekeringsadviseur. Toen kwam hij voor het eerst in contact met ING. Hij bleef er elf jaar werken als adviseur. “Een geweldige tijd. Toen was je altijd op pad tot laat in de avond om te adviseren over alle verzekeringen.” Na een reorganisatie in 2003 kon hij aan de slag bij de toenmalige Postbank op de afdeling Kredieten particulier. “Tijdens deze periode heb ik verschillende projecten gedaan in Amsterdam voor ING. Ook heb ik een tijd in de ondernemingsraad gezeten. Na een nieuwe reorganisatie heb ik in overleg met de CEO besloten om het bedrijf te verlaten, dat was op 30 juni 2014.” Henk was toen 57. Wat ging je toen doen? “Toen wilde ik wat doen voor de maatschappij, omdat ik er de tijd voor had. Ik ben drie jaar lang begeleider geweest van statushouders voor de gemeente Opsterland. Ook was ik voorzitter van de regionale werkgroep uitkeringsgerechtigden van de FNV Noord. Via de vakbond werd ik tevens lid van de cliëntenraad van het UWV Noord-Nederland. Ik was als vrijwilliger ineens 30 uur per week aan het werk.” En toen toch maar wat anders? “Na drie jaar vond ik het genoeg; het werd tijd voor wat anders. Ik had ooit een rijbewijs voor de bus gehaald en ik ben op een dinsdag naar vervoersbedrijf Arriva gegaan om daar buschauffeur te worden. De maandag erop reed ik al op de streekbus in de drie noordelijke provincies. Dit heb ik twee jaar gedaan en toen was ik niet meer nodig omdat er intussen voldoende chauffeurs waren bijgekomen.“ Wat drijft jou? “Ik houd van mensen. Daarom heb ik mij aangemeld voor de ledenraad van VO-ING, zodat ik weer andere mensen kan ontmoeten om samen leuke dingen te gaan doen.” Wat doe je verder in je vrije tijd? “Het is onze hobby om erop uit te trekken met onze camper. Wij zijn, als het kan, ook heel vaak in Berlijn bij onze dochter te vinden. Omdat wij een redelijk grote tuin hebben (2600m) heb ik daarin altijd wel wat te doen. Mijn vrouw is druk als zzp’er in de zorg, dus wij zijn nog niet helemaal vrij.” Waarvoor mogen we je altijd wakker maken? “Als iemand hulp nodig heeft, kunnen ze me altijd wakker maken, dan kom ik eraan. Mijn plan is om gewoon te genieten van elke dag, ook tijdens corona. Wanneer het weer kan, wil ik graag veel mensen ontmoeten, want dat is het mooiste dat er is.” Wat is je heimelijke genoegen? “Ik kan geen verassende dingen over mijzelf zeggen. Iedereen die mij kent, weet hoe ik over dingen denk. Ik ben een open boek en zeg ook hoe ik over de dingen denk.”

Henk Hoekstra Eind vorig jaar werd ledenraadslid voor rayon Noord Henk Hoekstra uit Friesland 61 jaar. Daarvan is hij 36 jaar getrouwd met Dineke. Samen hebben ze drie uitgevlogen kinderen, twee dochters en een zoon.