Werk in uitvoering

Als ik deze column schrijf is het 3 februari, dat is nog anderhalve maand te gaan voor ons kwartaalmagazine uitkomt. We zitten op dit moment midden in de strenge lockdown met een avondklok. De hoop dat we snel verlost zijn van het coranavirus is helaas verdampt door de voortdurend optredende mutaties in het virus. Met het aantal vaccinaties zijn we (bijna) hekkensluiter in Europa, maar er is een inhaalrace beloofd.

Als bestuur, ledenraad en commissies van VO-ING zijn we ondanks deze wat sombere inleiding toch bezig met het maken van nieuwe plannen. We zullen deze pandemie een keer onder controle krijgen en dan willen we in de startblokken staan. Ondertussen proberen we binnen de mogelijkheden die we hebben nu al zoveel mogelijk te doen voor onze leden. In het laatste kwartaal van vorig jaar hebben we bijna twintig digitale video bijeenkomsten georganiseerd met maximaal vijfentwintig deelnemers per keer. Vier bijeenkomsten over zorgverzekeringen, vier bijeenkomsten over pensioenen, bijeenkomsten over “kleur in de kunst”, een bijeenkomst over het Levenstestament, maar net zo goed bijeenkomsten gericht op ontspanning. Het is vergelijkbaar met het bedrijfsleven, digitale bijeenkomsten zijn op dit moment het nieuwe normaal. Wij realiseren ons overigens dat wij helaas bij lange na niet iedereen kunnen bereiken met dit medium. Maar wij willen wel iedereen oproepen een keer aan te haken bij een of meerdere van deze bijeenkomsten. Ook voor 2021 is onze Commissie Digitaal van plan maar liefst 40 bijeenkomsten te organiseren Op de website staat het programma en kun je ook lezen hoe deel te nemen.

Verder zijn we net als bijna iedere Nederlander bezig met “onderhoud”. Wij ruimen onze zolder niet op, maar we zijn wel bezig om onze schriftelijke en digitale uitingen tegen het licht te houden. Flyers, website, nieuwsbrieven geven we zo nodig een “restyling” om beter en effectiever te communiceren, met als uiteindelijk doel om de “missie en visie” van VO-ING nog beter over het voetlicht te brengen. Age Knossen