“'Met kleine dingetjes helpen geeft voldoening'.”

“Sinds kort heb ik mijn eigen klusbedrijf: 'Anne Klust'”

Anne-Marie Theunissen (52) startte haar eigen klussenbedrijf nadat zij door reorganisaties bij haar oud-werkgever ING Bank is weggegaan.

"Ik had al jaren de idee om iets met m'n handen te doen, zeker nadat ik zelf mijn eigen huis had opgeknapt. Maar de stap buiten ING vond ik eng, ik had zekerheid maar ook had ik het altijd naar mijn zin bij de bank waar ik 30 jaar heb gewerkt, begonnen op de afdeling Buitenland en later als assistent accountmanager bij Groot Zakelijk. Ik begon met vakantiewerk en toen er een plaats vrijkwam heb ik een vaste baan gekregen bij NMB Bank in Nijmegen. Ik heb door de jaren enkele reorganisaties meegemaakt, daardoor heb ik ook in Arnhem en weer later in Eindhoven gewerkt. De laatste reorganisatie in januari 2017 betekende dat ik in Amsterdam moest gaan werken. Dat is vanuit Grave waar ik woon te ver. Ik heb gebruik gemaakt van de regeling 'weigeren op afstand' en ben met een ontslagregeling bij ING Bank weggegaan.


Sinds kort heb ik mijn eigen klusbedrijf: 'Anne Klust' (www.anne-klust.nl). De website heb ik zelf gebouwd. Het is een overzichtelijke site, want soms zie je op een website door de bomen het bos niet meer. Mijn doelgroep zijn de zelfstandig wonende senioren. De meeste klussen heb ik mijzelf aangeleerd maar als gecertificeerd klusser doe ik onder andere ook elektra en sanitair. Ook kan ik behangen of schoonmaken en verricht ik administratieve klusjes. Ik heb intussen al een lijstje met kleine opdrachten. Met kleine dingetjes is iemand al te helpen, dat geeft veel voldoening. Mijn bedrijfje is aangesloten bij de branchevereniging voor klussenbedrijven.


Hans Nijenmanting