Hiram Bakker

Te mooi om niet te vertellen

Hiram Bakker schreef een boek vol verhalen
over zijn Postbanktijd


Oud-Postbanker Hiram Bakker (59) schreef een boek met veertig anekdotes over waargebeurde voorvallen uit zijn tijd bij onder andere de Postbank. "September 1999 ben ik bij IPo Centraal – grote projecten – bij de Postbank begonnen. Internetbankieren kwam net van de grond en dat was een van de programma’s waaraan ik heb meegewerkt. Veel later werd ik projectmanager bij Human Resources van ING Bank en ik was tijdens het organisatorisch ineenschuiven van ING Bank en Postbank betrokken bij de adviesaanvragen voor de ondernemingsraad. Tevens was ik een interne ombudsman en zag ik de gevolgen die reorganisaties voor het personeel met zich meebrachten.
In de periode daarna zat ik even zonder werk – ik ben nu zelfstandig consultant – en begon ik met schrijven. Over leuke en opmerkelijke dingen die ik zelf meemaakte of van anderen hoorde. Inmiddels is de verhalenbundel Helden en Horken uit en ik krijg veel reacties van lezers, met name oud-Postbankers. Zij kwamen zelf ook met hun eigen ervaringen en verhalen over leidinggevenden. In de tweede druk neem ik ook hun verhalen op. Ik heb er wel voor gezorgd dat namen en situaties niet naar de bron te herleiden zijn, zodat de privacy beschermd is. Hoewel mijn boek op een luchtige en licht humoristische wijze geschreven is, schuilt in mijn verhalen een diepe waarheid.
Inmiddels is ook mijn tweede boekje uit met de titel: Frans ontsnapt…Ik hoorde van een vriendin van mijn zus dat haar vader, Frans Hofker, als negentienjarige oprichter van het blad Vrij Nederland in de Tweede Wereldoorlog uit een gevangenis was ontsnapt en ’s nachts de Rijn was overgezwommen. Toen dacht ik: dit verhaal is te mooi om niet te vertellen! Wij hebben het boekje – voor de jeugd vanaf tien jaar – begin mei, nog voor de Bevrijdingsdag, aan de weduwe van Frans Hofker kunnen overhandigen.
Deze zomer ben ik aan mijn derde boek begonnen. Kortom, ik heb sinds kort erg veel lol in het schrijven van een boek."
Hans Nijenmanting


Voor meer informatie over de verhalenbundels van Hiram Bakker:

hbakker27@hotmail.com

Hiram Bakker:

"Ik heb erg veel lol in het schrijven van een boek."