Passie voor snelle auto’s

Ledenraadslid regio Oost Arie Hulsteijn

Wie is het ledenraadslid Arie Hulstrijn? Een paar vragen over de nieuwkomer die nog geen live-vergadering kon meemaken.

“Wat mij zo aansprak in mijn functies bij ING was dat ik mijn commerciële rol kon combineren met stimulerend leiding geven. Daardoor kon ik medewerkers met onder meer coaching op een hoger niveau brengen. Ook het halen van de vaak ambitieuze doelstellingen sprak me aan. Op dit moment ben ik voorzitter van Amicitia et Fortuna, een herensociëteit, en bestuurslid van Sravana, voor terminale zorg.” Wat betekent het lidmaatschap van de ledenraad voor je? “Dat ik me nóg meer betrokken voel bij het wel en wee van ING. En ik vind het fijn dat ik mijn kernkwaliteiten kan benutten in het belang van de gepensioneerden van ING. Verder dat ik, daar waar nodig, mij kan inzetten om zaken te realiseren die VO-ING ten goede komen. Dit is van belang om in een steeds sneller veranderende wereld en maatschappelijke discussies, de belangen van de leden te kunnen waarborgen.” Wat drijft je persoonlijk hierbij? “Ik wil de veranderingen in de wereld en met name de financiële wereld op de voet volgen. De dienstverlening en het verdienmodel van banken veranderen zeer snel. Dit is voor ouderen - misschien ook voor de meeste jongeren - nauwelijks bij te houden. Ook integriteit en betrouwbaarheid staat bij mij hoog in het vaandel. Ik ben kritisch en resultaatgericht. Ik houd niet van ellenlange vergaderingen het moet er wel toe doen.”

image
“Zo je doet zo je ontmoet. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden”

Arie Hulsteijn Na een loopbaan die bij ABN Amro begon en die in 1986 bij Nationale Nederlanden startte en in 1988 bij de Postbank werd vervolgd, eindigde Arie in 2016 bij ING als commercieel directeur business banking. Met Marga heeft Arie (68) twee kinderen van 37 en 35. Regelmatig passen ze op de drie kleinkinderen. Twee jaar geleden “zijn wij verhuisd naar Lichtenvoorde waar wij een moderne en energiezuinige woning hebben gebouwd.”

Waarmee houd je je in je vrije tijd graag bezig? “Ik ben niet zo sportief, maar ik zwem wel twee keer per week om mijn conditie wat op peil te houden. Verder wandel ik veel met de hond. Ook ga ik wekelijks naar de sauna, nu in coronatijd wat moeilijker. Een paar keer per maand ga ik golfen met mijn zoon en in december gaan wij meestal een weekje skiën in Zwitserland. In Unterbäch in Wallis komen wij al meer dan 25 jaar. Ik vind reizen fantastisch. Vooral Italië trekt mij. Ik ben ook vaak in Ierland, Schotland en Frankrijk geweest. Verder rook ik graag een sigaartje en drink regelmatig een goed rood wijntje. Uit eten gaan vinden wij leuk, dus een beetje bourgondisch ben ik wel!” Je levensmotto? “Zo je doet zo je ontmoet. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Belangrijk vind ik dat ik kan bijdragen aan een verdere ontwikkeling van mijn kinderen en kleinkinderen. Daar doen wij het voor.” Wat is je ‘heimelijke genoegen’? “Ik heb een passie voor snelle auto’s. Ik rijd zelf veel in mijn Audi cabriolet. Ook haal ik regelmatig snelle auto’s op in Duitsland voor een vriend die deze verkoopt.”