COMMISSIE SOCIAAL ECONOMISCHE BELANGEN

Aantrekkelijke korting op uw zorgverzekering in 2021

Zilveren Kruis

VO-ING en VO-NN en Zilveren Kruis hebben voor u afspraken gemaakt over een collectieve zorgverzekering. Eén die goed past bij uw situatie

 • Als lid van VO-ING en VO-NN ontvangt u extra voordeel
 • 3% korting op de basisverzekeringen
 • 10% korting op aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen
 • 10% korting op het Extra Vitaal pakket
 • Tot 30% korting op zorgproducten en -diensten met Zilverkorting
 • Gratis persoonlijk advies van de Zorgcoach
 • U wordt altijd toegelaten voor de aanvullende verzekering, ongeacht uw leeftijd of ziektegeschiedenis

Het verplicht eigen risico blijft € 385 per kalenderjaar Krijgt u zorg uit de basisverzekering, dan betaalt u een deel van de zorgkosten zelf. Dit noemen we verplicht eigen risico. In 2021 blijft het verplicht eigen risico € 385. Kijk voor meer informatie over het eigen risico en de mogelijkheid voor gespreid betalen van het eigen risico op zk.nl/eigenrisico.

 • Het verplicht eigen risico geldt als u 18 jaar of ouder bent. Niet voor kinderen
 • U betaalt het eigen risico naast uw premie
 • Het geldt voor een heel kalenderjaar (1 januari t/m 31 december)
 • U maakt het eigen risico eerst op vóórdat u een vergoeding uit de basisverzekering krijgt

U betaalt het nooit bij zorg uit een aanvullende verzekering Vrijwillig eigen risico Bovenop het verplicht eigen risico kan iedereen van 18 jaar en ouder kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Van € 100, € 200, € 300, € 400 of € 500. Hoe hoger het bedrag, hoe lager uw premie. Net als bij het verplicht eigen risico, betaalt u het vrijwillig eigen risico zelf voordat u kosten vergoed krijgt uit de basisverzekering. Ook dit bedrag geldt voor een heel kalenderjaar. De zorgverzekering van Zilveren Kruis Zilveren Kruis heeft drie basisverzekeringen. Het verschil in de basisverzekeringen heeft te maken met de vrijheid in keuze van zorgverleners. Zilveren Kruis heeft twee naturaverzekeringen (Basis Budget en Basis Zeker) en één restitutieverzekering (Basis Exclusief). Bij een naturaverzekering wordt alles geregeld en betaald als u naar de zorgverlener of het ziekenhuis gaat waarmee Zilveren Kruis een contract heeft. Gaat u naar een zorgverlener waarmee Zilveren Kruis geen contract heeft? Dan betaalt u een gedeelte van de behandeling zelf. Bij een restitutieverzekering krijgt u altijd een volledige vergoeding tot maximaal het wettelijke of marktconforme tarief. Als u naar een zorgverlener gaat is het verstandig om eerst te bekijken of uw zorgverlener met Zilveren Kruis een contract heeft. Dat kan op de website www.zk.nl/zorgzoeker. Wilt u uw zorgverzekering voor 2021 wijzigen? Overstappen naar de collectieve verzekering van VO-ING en VO-NN of een wijziging aanbrengen in uw basisverzekering? Doe dit uiterlijk 31 december 2020. Uw aanvullende verzekering(en) kunt u uiterlijk 31 januari 2021 wijzigen. Ook kunt u uiterlijk 31 januari 2021 het Extra Vitaal pakket aanvragen. Meer informatie over de collectieve verzekering? Bel 071-7510052. Of bezoek de website zk.nl/vo-ingenvo-nn.

Behoefte aan een praatje in coronatijd? ONVZ staat voor u klaar

We kunnen ons voorstellen dat het leven in coronatijd niet altijd even makkelijk is. Nu we met z'n allen in deze situatie zitten, is het extra belangrijk om er voor elkaar te zijn en op elkaar te letten. Iets wat de ZorgConsulenten van ONVZ op het lijf is geschreven. Daarom openden we een speciale telefoonlijn. Niet alleen voor vragen over het coronavirus, maar juist ook voor een praatje en tips om bewust met uw gezondheid bezig te zijn.

André, ZorgConsulent bij ONVZ: "Ik merk dat veel mensen het sociale contact missen nu we allemaal zo veel mogelijk binnen moeten blijven. En dat kan ik me heel goed voorstellen. Soms helpt het dan om even je hart te luchten of zorgen te uiten. Heeft u even behoefte aan een luisterend oor? Bel ons dan gerust." De speciale telefoonlijn is elke werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 030 639 62 90. We zitten voor u klaar om naar u te luisteren. Zo zijn we er voor elkaar. Wees vrij om voor kwaliteit te kiezen Net als u gelooft ONVZ in vrijheid. Vrijheid om uw eigen keuzes te maken. Vrijheid om voor kwaliteit te gaan. En de zorg te kiezen die bij u past. We zijn een vereniging van bescheiden omvang zonder winstoogmerk. Daardoor kunnen we u een hoogwaardige zorgverzekering bieden met buitengewoon veel vrijheid. En de beste persoonlijke service die alle zorg voor u uit handen neemt. Daarbij ontvangt u een aantrekkelijke korting op uw premie, van 5% op de basisverzekering en 23% op de aanvullende verzekeringen. De eersteklas zorgverzekering U profiteert bij ONVZ van de ruimste aanvullende dekking van Nederland en snelle uitbetaling van declaraties. Bovendien krijgt u van onze ZorgConsulenten persoonlijke hulp en advies als u zorg nodig heeft. Bijvoorbeeld bij mantelzorgondersteuning, een gesprek met uw arts of leefstijladvies. Zo weet u zeker dat alles goed geregeld wordt, mocht het nodig zijn. Vrije keuze van dokter en ziekenhuis Bij ONVZ krijgt u altijd de vergoeding waar u recht op heeft, ongeacht naar welke dokter of welk ziekenhuis u gaat. Alleen bij ongecontracteerde zorgverleners in wijkverpleging en ggz hanteert ONVZ vanaf 1 januari 2021 maximale vergoedingen. Onze ZorgConsulenten helpen u graag om de zorg te vinden die bij u past. Stel zelf uw zorgverzekering samen Bent u nog niet verzekerd bij ONVZ? Wees vrij om zelf uw zorgverzekering samen te stellen en uw premie te berekenen op onze website. Overstappen kan tot 1 januari 2021 en als u wilt, zeggen we uw huidige zorgverzekering kosteloos voor u op.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over een zorgverzekering bij ons? Neem gerust contact op met ons Service Center via 030 639 62 22 of sc@onvz.nl. We staan voor u klaar.