KO voor Hans de Vries uitgereikt

Door het coronavirus vond de uitreiking door de burgemeester van Roelofarendsveen van de Koninklijke onderscheiding voor Hans de Vries pas begin juli plaats. Hans heeft zich met zijn vrijwilligerswerk onderscheiden. Zie het interview en korte film met hem in het ledenblad van 2018.

Door de pandemie kreeg Hans de Vries zijn Koninklijke onderscheiding later.

Registervinoloog Ed Carper mag zich Vinoloog van het Jaar 2020 noemen.

Ed Carper Vinoloog van het Jaar 2020

Oud-ING'er Ed Carper (58) werd deze zomer door de Verenigde Vinologen Nederland uitgeroepen tot Vinoloog van het Jaar 2020. Ed is registervinoloog, zijn hobby werd zijn vak. Met zijn bedrijf Carper Vinum in Zaandam verzorgt hij wijnopleidingen en wijnproeverijen. De beker en oorkonde werden uitgereikt door voorzitter Cees van Casteren "Het is eigenlijk geen hobby meer. Ik was al jarenlang wijnliefhebber en bij een wijnproeverij is mijn interesse gewekt, dus ik dacht: 'ik ga ‘ns een wijncursus doen'. Na een basiscursus en een vervolgcursus is het mij in 2017 gelukt om de vinoloogopleiding af te maken. Toen ben ik voor mijzelf begonnen en met het opzetten en geven van cursussen en proeverijen”, zei Ed in het vorige nummer van het ledenblad.

Nieuwe leden

In de afgelopen periode zijn 2 oud-collega’s lid geworden van de VO-ING. Hierbij worden zij van harte welkom geheten bij onze vereniging.

De heer J.W. Moonen, BEMMEL De heer A. Wolters, MAASSLUIS

In memoriam

De vereniging is voor haar mutaties in het ledenbestand afhankelijk van de informatie van de leden zelf. En in geval van overlijden van informatie hierover van de nabestaanden. Het komt voor dat we wél een overlijden doorkrijgen maar niet de overlijdensdatum. De volgende leden zijn ons in de achterliggende periode ontvallen.

De heer J.R.A. Hulsker, MAARHEEZE De heer W.E. Scherpenhuijsen Rom, LEUSDEN De heer R.S. Pinas, AMSTERDAM De heer J. ten Wolde, VOORSCHOTEN Mevrouw C.M. Christa Tulleners-Janssens, AMSTERDAM Mevrouw M.A. Pijnenburg-Klerkx, SINT-MICHIELSGESTEL

Mevrouw G. van Drimmelen-Bethlem, MONNICKENDAM De heer H. Dobber, AMSTELVEEN De heer C. van Leyen, HILVERSUM Mevrouw H.G. Radstake, ARNHEM Mevrouw J.G. van den Hoek, ROTTERDAM Mevrouw W.T.H. Lemaire, AMSTERDAM

Wij wensen de nabestaanden veel kracht bij het verwerken van dit verlies.